W mięsie z Biedronki może być salmonella

  • 17.10.2020, 13:11 (aktualizacja 17.10.2020, 13:25)
  • mw/opr.ap

Podziel się:

Oceń:

W mięsie z Biedronki może być salmonella Fot. Archiwum
Państwowa Inspekcja Sanitarna wykryła salmonellę w badanych próbkach mięsa z indyka na kotlety z Biedronki.

Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

Szczegóły dotyczące produktów:

  • Nazwa produktu: Mięso na kotlety z indyka (...) 

  CZYTAJ DALEJ »   (przechodzisz z serwisu korsokolbuszowske.pl)

mw/opr.ap

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu korsokolbuszowskie.pl. Agencja Wydawniczo Reklamowa Korso Spółka z o.o. z siedzibą w Mielcu, ul. Biernackiego 1/4, 39-300 Mielec jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Pozostałe