Z REGIONU. Szpital w Mielcu zmienia podejście do żywienia kobiet w ciąży i mam

  • 05.12.2019, 17:00
  • opr. js/szb

Podziel się:

Oceń:

Z REGIONU. Szpital w Mielcu zmienia podejście do żywienia kobiet w ciąży i mam Fot. AU Zmieniają się posiłki w szpitalu.
Pięć pełnowartościowych posiłków odpowiednio zbilansowanych przez dietetyka, dużo świeżych owoców i warzyw, zdrowe i pyszne desery, ale przede wszystkim edukacyjne konsultacje dietetyczne - mielecki szpital wziął udział w programie pilotażowym Ministerstwa Zdrowia i Narodowego Funduszu Zdrowia „Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy”.

Jak mówi Ewa Makuła ze Staszowa, pacjentka Szpitala Specjalistycznego w Mielcu, obiegowe opinie o żywieniu w polskich szpitalach na szczęście kompletnie się nie sprawdziły.

– Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona, że tu, w Mielcu, jest zupełnie inaczej. Myślę, że nie ma mowy, aby ktoś by niezadowolony. Pięć pysznych posiłków, wszystkie zdrowe i zachęcające, pachnące...

   CZYTAJ WIĘCEJ >>  

opr. js/szb

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu korsokolbuszowskie.pl. Agencja Wydawniczo Reklamowa Korso Spółka z o.o. z siedzibą w Mielcu, ul. Biernackiego 1/4, 39-300 Mielec jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Pozostałe